Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2016 10:39 - Българите са потомци на най-древната цивилизация в света
Автор: 4ervenaarmia Категория: Други   
Прочетен: 828 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.12.2016 16:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Варненската халколитна цивилизация. Тя е по-стара от шумерската.От нея е останало златно съкровище - погребение на цар, владетел. Пак там е намерен и древен град, строен с двуетажни къщи.
Разцвета на тази цивилизация е свързан с добива и търговията със сол от морето, която е била много ценен продукт за времето си.
Балканските земеделци са създали най-древната писменост на света, което говори за високо ниво на развитие, за наличие на цивилизация.
Дъщерна цивилизация на варненската, създадена от присилни ци от нея, е Триполската култура. Тя също има голям за времето си градски център, тендициозно наричан градище. Нейното влияние стига до Китай, където китайската неолитна керамика прилича на триполската. Това влияние явно е пренесено от преселници от Трипоската култура. Те там на Изток може да са попаднали под влиянието на Андроновската култура. За това прабългарите, които се връщат по нашите земи се отнасят към нея.
За това няма езикови следи останали от тях. Те са говорели същия език като местното население. Те са говорили български език.

След като уногондурите или поне част от тях са наши прадеди, трябва да изясним какъв език са говорили те. По отделни думи и имена не може да съдим какъв е бил той, защото имена и думи се заимстват често от чужди народи и езици. Прабългарите са правели такива заемки от ирански, тюркски, хунски и други народи, но това не означва нищо. Ако са говорили някакъв особен език, по различен от славянския, как така този език е изчезнал безследно. В старобългарските паметници не откриваме следи от такъв. Прабългарите са били многоброен народ според последните проучвания. Не е обяснимо как толкова многоброен етнос ще изчезне и ще се претопи. При това те са били господстваща народност. По-скоро те биха наложили езика си на славяните, а не обратното.
В едно свое писмо Хазарския хаган определя Аспаруховите прабългари, уногондурите, които са се преселили в днешна България, за многобройни като морския пясък. Както ще видим, наистина е така.
Дълго време се смяташе, че прабългарите са били само 50 000 души общо. Това погрешно заключение се провеше на база укрепения лагер при Онгъла, който побира приблизително толкова население. Но по късно бяха открити мащабните укрепления, земни валове, защитаващи Добруджа. Това показва, че правългарите са били доста повече на брой. Заемали голяма територия, а и имали достатъчно работна ръка за направата на такива големи укрепителни съоръжения. На база на тези укрепления числеността на прабългарите се оценява минимум на 100 000 - 200 000 души. Някой по-оптимистични оценки ги изкарват 1 000 000. Населението на Дунавската равнина в онези времена(където се заселват според изворите Аспаруховите българи), след създаването на Дунавска България, се определя от съвремените специалисти на около 300 000 души. Дори по минимални оценки прабългарите са били значителна част от населението на Първата българска държава, но те най-вероятно са били по-многочислени.
Когато византийските войски пристигнали да се бият срещу прабългарите при Онгъла, те се скили в укрепленията си, защото не беле събрали силите си и очаквали подкрепления. Византийскията император уж заминал внезапно да лекува подаграта си, но сред войниците му тръгнал слух, че бяга и византийската войска панически побягнала. Прабългарите това чакали, подгонили ги и ги избили.
За да се уплашат византийските елитни войски, добре обучени и опитни, калени в боеве с арабите, които пък имали силна и многобройна конница, не е толкова лесно. Явно са се уплашили от пристигащите многобройни подкрепления прабългарите, а имперотрът сигурно наистина избягал от страх пред поражение. Прабългарите трябва да са били наистина много, за да уплашат така византийците. Колко е била византийската войска не е казано в източниците, но като знаем, че е била водена от самия император, а не от провинциален военачалник, значи са били мобилизирани ресурсите на империята, числеността й се оценява на поне 60 000 души. Колко е била прабългарската войска, за та уплаши такава сила. Мимимум 50 000 души конна армия. А това значи най-малко 300 000 население, за да може да се мобилизират толкова хора с голямо напрежение на силите, но най-вероятно прабългарите са били повече - поне 500 000 население. Тогава спокойно можели да уплашат византийците. Това значи че прабългарите на Аспарух населили изцяло Дунавската равнина, а част от тях, излишъкът над 300 000, населили отвъддунавските земи на Аспарухова България. При тази многолюдност на прабългарите славяните наистина трябва да са били покорени от тях и преселени по планините да пазят границата, както съобщават византийските летописи. Те са били по-малко от прабългарите.
Освен Аспаруховите българи в българските земи са дошли и Куберовите българи, на Кубер, който ги завел в Македония. Те били също многобройни - 60 000 семейства, което значи минимум 300 000 души, че и повече. Това значително за епохата прабългарско население е населило почти цяла Македония, а славяните са останали малцинство. Напук на днешните македонски псевдоисторици, които се опитват да докажат, че македонците са славяни или антични македонци, а българите - татари. Българите наричали Македония Кутмичевица. От тук можем да заключим, че тамошните българи са били от племето кутригури.
Фактът, че от "прабългарски" език не е останало нищо още в онези времена, показва, че езикът на прабългарите е бил доста близък до славянските езици и за това не може да бъде различен от тях. Старите, средновековните българи са говорели всъщност не славянски, а прабългарски, тоест български език.

Какво са означавали имената на прабългарските племена.
До нас са достигнали имената на три прабългарски племена - уногондури, кутригури и утигури.
Уногондури означава племе на юнаците - от уног, вероятно вариант на юнак. Те са били войнствено юнашко племе и не случайно стават ядро на Кубратовата Стара Велика България.
Кутригури идва от кутре - куче, тоест племе на кучето. Кучето е било свущено животно за древните българи и го принасяли в жертва при особени случаи.
Утигури идва от утка - патица, племе на патицата.

Именникът Именикът на българските ханове/князе, както и много други прабългарски езикови паметници е чиста манимулация.
Прабългаският тюркски се оказва славянски български.

Например хрониката на Яхя Антиохийски. Самуил е посочен като "гулям комитопул". Очевидно хронистът предава дословно българската титла голям комитопул. Но някои нашенски историци фабрикуват титла "гулям"! Разбира се това е част от политиката на тюркизиране на старата ни история.

Още един пример. Приписката на Тудор Докс, където се казва "Борис покръсти българите в годината ехт бехти." Там фабрикуват прабългарско летоброене година "ехт бехти".
Докато това най-вероятно е диалектно "адски беди" т.е. - "Борис покръсти българите в годината на адски беди." Наистна през тази година имало бедствия: земетресение, глад и вражеско, византийско нашествие. Тези беди накарали княз Борис да приеме християнството.

Тудор докс веорятно означава Тудор по чуждому(Докс - донесено, вносно, чуждо) тоест покръстеното християнско име, а не собственото езическо.

Титлата канас убиги(на Омуртаг)  - значи кан/княз от/у/в бога
Титлата на владетеля е кан или канас, по-късно изличана княз. Тя е от индоевропейски произход и е близка до немската кьоних(кьониг) и англиската кинг - крал. Ознава буквално могъщ(от глагола мога - кьонен на немски и кан на английски).

Именникът на българските князе

Именникът е преживял доста преписи не винаги е бил разбиран добре. До нас стига като руски препис и има грешки(очевидно е диктуван и записвача не е разбирал диалекта, за това има сливане или разделяне на думи, където не трябва, ние коригирахме тези грешки), но значението му е ясно. В хрониката се указват не само князе, но и периоди(в началото) било поради липса на сведения било по други причини. Освен име и продължителност на царуване се дава и характеристика на управлението, отличителни събития. Те са на старобългарски. Но не са изфабрикуваните "прабългарски" календарни години.(изфабрикувани пак от политиката на тюркизация)
Преводът не е труден като изхождане от сходството на прабългарски и славянски.

Авитохолъ житъ лѣт. ҃т. рѡд ему Дуло. а лѣт ему дилѡмъ твирем.
Ирникъ. житъ лѣт. ҃ри. рѡд ему Дуло. а лѣт ему дилом тверимь.
Гостунъ наместникь сьп два лѣта. рѡд ему. Ерми. а лѣт ему дохсъ. втиремь.
Курт: ҃ѯ лѣт дръжа. рѡд ему Дуло. а лѣт ему шегоръ вечемь.
Безмеръ ҃г. лѣт. а рѡд сему Дуло. а лѣт ему шегоръ вемь.
сii ҃е кнѧз. дръжаше кнѧженпе обону страну Дунаѧ. лѣтъ. ҃ф.҃еі. остриженами главами. И потѡм пріиде на страну Дунаѧ. Исперих кнѧз тожде и доселѣ.
Есперих кнѧз. ҃ѯа лѣт. рѡд Дуло. а лѣт ему верениалем.
Тервен. ҃ка. лѣто. рѡд ему Дуло. а лѣт ему текучитем. твирем.
҃ки. лѣт. рѡд ему Дуло. а рѡд ему дваншехтем.
Севаръ. ҃еі. лѣт. рѡд ему Дуло. а лѣт ему тохалтом.
Кормисошь. ҃зі. лѣт. рѡд ему Вокиль. а лѣт ему шегоръ твиремь.
Спи же княз измѣни рѡд Дулов. рекше Вихтунь.
Винех. ҃з. лѣт. а рѡд ему Ѹкиль. а лѣтъ ему имаше Горалемь.
Телець. ҃г. лѣта. рѡд Ѹгаинь. а лѣт ему со моръалтемь. И спй иного рад.
Ѹморъ. ҃м. днпи. рѡд ему Ѹкиль а ему дилѡм тоутѡм.

Авитохолъ - А в и то хол - А (и) в този аул
дилом твирем - делом творем - дело на творене, съзидаване, създавне.
Ирник - Атиловия син Ирник
Гостун - гостенин, гостуващ,
дохсъ - донесено, (чуждо, вносно) дошло,
втирем - нахлуване, нашествие (отвън, чуждо)
шегор - сравни със славянското жигат(гори), жега - горещина, жар, пожар, Шегор означава огън, пожар.
вечем - вечно, постоянно,
вем - навсякъде или на всички.
безмер - без мярка  - в случая безвластие, без държава
Исперих - Изберих - Избрания. В апокрифната хроника се споменава като Испор (Избор - избрания) цар. Бил е избран за наследник от Кубрат вместо законния престолонаследник Батбаян, за това е бил наречен Избрания, за да се подчертае това.
верениалем - вървеики, вървящи, в случая - преселение
текучитем - текущи
твирем - творем - творене, създаване, съзидаване, работи,
дваншехтем -  давнашен, стар, древен
тохалтом - същото или последващо, така същото,
вихтун - вехтун - вехтия, стария,
горалем - от гора - планина - по планините, планиски
со моралтем - от морето, с морски, по море
и иного - и друг/а, и инаква
рад - рат - война,
тоутом- то у том - в това

Целият текст се превежда приблизително така:

А в (и) този аул живяха 300 години. Родът Дуло, а годините им дела на творене, сътворяване (градеж, съграждане)
Ирник живя 150г.(но в друг аул или другаде?)родът Дуло, а годините му дела на сътворяване.
Гостенин, гостуващ(пришълец) наместник 2г. Родът Ерми(Авари?), а годините му чуждо нашествие (аварското господство преди въстанието на Кубрат)
Курт(Коврат - Кубрат) 60г. държа. Родът му Дуло, а годините му огън (пожар) вечно (постоянни войни)
Безмер(Безвластие) 3 години. Родът им(на всички) Дуло. а годините огън(пожар) на всякъде. (период на гражданска война - борби за престола)
тези 5 князе държаха княжество отвъд Дунав. 515години с остригани глави. И после дойде на отсамната страна Дунав Исперих - Изберих -Избрания княз така и досега.(За някакъв Испор - Избор княз споменава и апокрифната хроника - наречен Избран  - вероятно защото не е бил законен престолонаследник, а избран от баща си за такъв. За това той е станал владетел на уногондурите, Кубратовото, господстващото племе. Засоннят престолонаследник бил най-големия син Батбаян - батко Баян. Това довело до претенции и барби за престола - причена за разпадането и разделянето на Стара Белика България между синовете на Кубрат.)
Избрания(Исперих) княз 61години. род Дуло, а годините му вървежком (преселение).
Тервен(Тервел) 21 години. род Дуло, годините му на текущо творене, сътворяване, градеж.(текущи дела)
... 28 години родът му Дуло, а родът му давнашен, стар, древен
Севар 15г. родът му Дуло, а годините му същото
Кормисош 17г. родът му Дуло, а годините му - дела/творене на огън - т.е. военни работи, войни.
Този княз измени(смени) рода Дуло, ще рече вехтия(стария).
Винех 7 год. Родът му Укил, а в годините му имаше планинска(война).
Телец 3 години. Род Угаин. а годините му с морска и също друга война. (Византийското нашествие по море и суша)
Умор 40дни.родът му Укил, а делото му е в това(тоест не е направил нищо за това време).

Преводът се потвърждава от историческите сведения за събитията от тези периоди.
Войни с авари и хазари при Кубрат. Борби за престола след него. Преселението при Аспарух(Избрания). Походите на Константин Компромин и политическата криза в България.

Това още веднъж доказва, че прабългари няма. Има само българи.

"Прабългарските" надписи с гръцки букви пък са оставени от подвластен, съюзен, на българите народ, малцинство, което говорело друг език и било претопено след време, но не са прабългари.

Прабългарската цивилизация.
Прабългарите не били диви номади. Те били земеделски високоцивилизован народ. Археолохията показва, че Аспаруховите българи са били основно земеделци. Добри земеделци са били и Волжките българи, които са котраги - кутригури. Те дори давали на Русия зърно през гладни години. Част прабългарите обаче били скотовъдци номади. Това научаваме от вожда на утигурите Сандалих. Според него кутригурите се радвали на блага, като изобилие от зърно и други, които само земеделският, цивилизован начин на живот може да осигури, докато утигурите нямали такива благини и очевидно вили номади. Не случайно те се наричали плама на патицата, мигрирали като прелетните диви патици.
От историческите извори знаем, че прабългарите на север от Кавказ имали градове. Това се потвърждава и от наличието на оригинална, а не заимствана от Византия традиция на строителство, архитектура, градоустройство, водоснабдяване и канализация, подово отопление в Първата българска държава. Те показва връзки с културата на Средна и Централна Азия. Това не е чудно. В степите имало градове и преди прабългарите да дойдат. Скитите-земеделци имали градове, укрепени със земни валове и дървени стени, още от седми век пр.н.е. После сарматите наследили градското и крепосно сторителство, като го усъвършенствали. Градове и дворци имали и азиатските, източните хуни или някои от подвластните им народи. Така че пробългарската градска култура не е изключение. А градовете са първия признак на цивилизация.
Прабългарите имали и писменост. Черноризец Храбър споменава за писменост от черти и резки - някаква руническа писменост. По старите паметници на прабългарите са откривани писмени знаци. Някои ги наричат тамги. Намирани са и рунически надписи, все още не са разчетени. Някои от тези писмени знаци откриваме в глаголицата и килилицата. Българите използвали старата си писменост при създаването и попълването на новата си християнска писменост. Освен руническо българите може да са имали и идеогравска(йероглифна) писменост. Според някои изследователи глаголицата е създадена на база на прабългарските йероглифи и имената на буквите са от йероглифното им значение. Показателно е например, че знакът ци е като канче, съд, а ци на китайски означава съд, инструмент(като понятие се среща и в китайската философия). Това говори за културните връзки между древните българи и китайците.(Прабългарите имали и бойни изкуства. Според историческите сведения сам българин можел да надвие с голи ръце на десетина въоръжени противници.)
Езикът на траките. Нека се позанимаем малко с езика на траките. Траките не са били напърно романизирани(поримлянчени) в Римската империя при идването на славяните и прабългарите. Известно е че траките съществували и слид налагането на християнството. Изповядвали новата вяра на свой език. Имало "Бибилия Бесика", написана на езика(диалекта) на племето беси. За съжаление тя не е достигнала до наши дни. Използването на совствен език и писменост показва, че траките не са били романзирани. Собствената културна и писмена традиция предпазва от асимилация.
За траките се споменава в историческите извори чак до шести век. Това е приблизително до времето, когато започват масовите славянски нашествия. Това показва, че немалка част от траките е съществувала като народ, нероманизирани, и са посрещнали славяните. Защо са изчезнали тогава. Романизираното население и римски колонисти на Балканите са оцелели. Техните наследници са власите и куцовласите. Основната част от власите живеят на  север от Дунав. Вероятно са били изселени там(в Прикарпатската област) от прабългарите на Аспарух, за да освободят земята и да им пазят тила от аварите, както славяните били изселени в Стара планина да ги пазят от византийците. Тъй като романизираното население е било близко на Византия - Източната римска империя, то не е оставено близко до границите й, а е отдалечено от нея и оставено да пази северните граници от варварите авари. Славяните преди това са отвличали местни жители в робство отвъд Дунав при нашествията си, но едва ли са отвлекли много хора, тъй като робовладелството не е силно развито при тях. Числата от рода на 100 000 отвлечени в робство ромеи, са сило преувеличени от византийските летописци, за да се придставят като по-страшни славянските нападения. Но след като романизираното насаление и римските колонисти са оцелели, защо траките изчезват, изчезват от историческата сцена с появата на славяните. Траките вероятно не са били малко. След като романизиранот население и римски колонисти са били доста, не може коренното носеление да е било много малобройно. Отговорът е, че траките били асимилирани от славяните защото говорели близки езици. Власите говорели език близък до латинския, доста по-различен от славянския. Тракийският език не е останал, тъй като е бил близък до славянския и българския и се е слел с тях. Траките се слели със славяните още след първите нашествия. Те ги посрещали като освободители от омразното византийско робство и се присъединявали към тях, за да отхвърлят византийката власт. За това траките изчезват от летописите и остават само славяните.
За наличието на Балканите през Античността на език сроден с българския и славянския може да намерим доказателства в гръцката митология, която е заимствала някои божества от траките. Например Посейдон. Името му идва от по (в)се дъно и означава по всичкото дъно - богът на морските дълбини. Другото име на Дионис е Бакхус. Дионис на древногръцки означава божесвен - от деус - бог. Бакхус звучи като Богхус - божествен на език близък до българския, а Дионис-Бакхус гърците са заимствали от траките. Атина пък означава бащина, тя е родена от главата на баща си Зевс. Името й идва от индоевропейската дума ат - баща, на български и славянски отец.
При това положение не можем да говорим за славянски езици, а за българо-славянско-тракийски езици (използването на термина прабългарски е неуместно, тъй като прабългарският на практика е български и значителни разлики между прабългари и по-късните българи няма). Това били родствени индоевропейски езици, много близки помежду си. (Според Библията(Битие 10:3) траките(Тогарма) са родствени на скитите(Аскеназ) и са синове на Гомер-кимерийците. Това вероятно издава езикова близост между тях.) Само че още в древността българи, траки и славяни се разселили в различни посоки от своята прародина. Славяните се заселили в Централна Европа, където останали откъснати от центровете на цивилизацията и за това изостанали в своето развитие спремо други народи. Траките се засели на Балканите, а българите на Изток, от където се завърнали по-късно в Черноморските степи. Траките и българите били в по-близък контакт с цивилизацията и развили собствена цивилизация и висока култура.

Траките имали високоразвита цивилизация и култура, макар гърците да ги представяли като варвари. Това не е обективна оченка, а израз на древногръцкия национализъм. Освен високоразвито изкуство и занаяти, за които свидетелстват многбройните тракийски съкровища, траките имали и други куртурни постижения. Те имали градове, макар и не толкова много като гръцките. Да не забравяме, че много от древногръцките градове чак до Гърко-персийските войни били дървени. Древна Атина, която подпалил Ксеркс, била построена от дърво.
Траките са имали и писменост, дори няколко писмености, но от тях са запазени много малко паметници и не са разчетени. Най-интересна е една книга, която е направена от злато и изписана с непознати букви. Писмеността е признак на цивилизация.
Така че нито траките, нито българите могат да се смятат за варвари и нискокултурни народи.

Балканските земеделци, най-старото земеделско население на Балканите, са били индоевропейци. От една страна археологията и генетичните изследвания показват, че това население се е запазило в по-късните времена и съставлява голяма част от генофонда на българите. От друга страна няма следи от неиндоевропейски език и думи останали от това население. Това доказва, че то е било индоевропейско. Най-вероятно езикът му е бил близък до българския, за това не се откриват други езикови останки.
Тези древни балкански земеделци са дошли от Мала Азия.
За Ямната култура на север от Кавказ се смята също, че е индоевропейска. Тя се формира от смесването на земеделци от Близкия Изток, дошли от Южен Кавказ и ловци от Севера. Това също говори, че индоевропейците са дошли от Мала Азия и Близкият Изток е тяхната прародина.
Твърде вероятно е първите земеделски култури от Плодородния полумесец или поне част от тях да са индоевропейци. Това налага да преразгледаме коренно теориите за произхода на индоевропейците, чиято прародина досега се търсеше по на север. Също така се смятаха за скотовъдци номади отначало, но всъщност неминаването към номадско животновъдство при някои от тях е станало по-късно, а първоначално са били земеделци.
Това променя представите за индоевропейците, произхода им, тяхната култура и тяхната древност.

Българите са създали земеделието и цивилизацията. Най старото египетско писмо идва от Балканите. Шумерктото също. Обичаят да се пише върху глинени плочки идва от Балканите. Това издава културното влияние на Балканите върху Египет и Шумер. Българите са създали цивилизацията, а и земеделието, благодарение на което възниква тя. Българите са родоначалници на прогреса на човечеството.
 




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: 4ervenaarmia
Категория: Технологии
Прочетен: 304530
Постинги: 260
Коментари: 782
Гласове: 67
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Красная армия СВБ ***** 1 0 1 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 1 0 0 1 0000 1 1 0 1 1 0 1 1 0 1 0 0 0 0 1 1 0 1 1 1 1 0 ***** RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** * •RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • MG2 • 1 1 1 0 1 1 1 1
2. Красная армия СВБ ***** 1 0 1 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 1 0 0 1 0000 1 1 0 1 1 0 1 1 0 1 0 0 0 0 1 1 0 1 1 1 1 0 ***** RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** * RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** *
3. ENIGMA SCHLOSE 1 0 1 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 1 0 0 1 0000 1 0 1 0 1 *** 1 0 0 0 1 0 1 0 1 1 *****
4. ENG ENIGMA 1 0 1 0000 0 0 1 0 1 0 1 *** 1 0 1 0000 0 0 1 0 1 0 1 111 0 101 1 0 1 ***• TV STAG • 1 0 1 0 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • • TV SRB • 1 0 1 0 1 0 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • • TV SRB STG • 1 0 1 0 1 0 0 1 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 •
5. • ENIGMA 3ARMIA *** * * 1 0 1 0 0 1 0 0000 0 1001 0 1 1 0 1 ••• 1 0 1 0 0 1 0000 0 1001 1 0 1 1 0 0 1 ••• * * * ** #3039* * • • ENIGMA STAG 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * SRB CLOS 1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** *
6. *202&1010*1001# *01*4** *3039*** ODIN SRB • 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 * *** GOLD DGAM • RA3 • DGAM STAGEN 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 0 1 0 1 0 0 1 1 0 • RA3 • DGAM GR 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 0 1 0 1 0 1 1 0 • RA3 • TV DR 1 0 0 1 0 1 0 1 1 0
7. BLOG COM # • 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * • RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** ** *** 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 * • TV • STC • 1 0 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • • TV STC STG • 1 0 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • • TV STRAS • 1 0
8. CEISER TEUER • 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *
9. [quote=4ervenaarmia] *** ** • CEISER NET 1 0 1 0 1 1 0 1 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 1 0 1 0 1 1 0 0 0 0 1 1 1 1 0 UN 0 1 • ENIGMA CROS 1 0 1 0 1 111 1 1001 111 0 1001 111 0 101 1 0 0 0 0 1 0 UN 1 0 0 1 1 0 1 • CEISER UN 1 0 1 1 0 111 1 1001
10. [quote=4ervenaarmia] *** ** • CEISER UN 1 0 1 1 0 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 0 0 1 0 0 1 0 1 0 0 0 0 1 0 UN 0 1 1 0 • ENIG HALT 1 1 1 0 1 1 1 1 0 1 0 1 0 0 1 0 0 1 0 0 0 1 0 0 1 UN 1 0 • CEISER EIN 1 0 1 1 0 111 1 1001 1 0 111 0
11. *** ** • CEISER EIN 1 0 1 1 0 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 0 0 1 0 0 1 0 1 0 0 0 0 1 0 UN 0 1 1 0 1 0 1 • CEISER UN UNIC 1 0 1 1 0 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 0 0 1 0 0 1 0 1 0 0 0 0 1 0 0 1 UN 1 0 1 0 1 *** **
12. ***``ENIGMA 3ARMIA *** * * 1 0 1 0 0 1 0 0000 0 1001 0 1 1 0 1 ••• 1 0 1 0 0 1 0000 0 1001 1 0 1 1 0 0 1 ••• * * * ** 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0
13. ENIGMA RANGE 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 * ENIGMA STAG 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * SRB CLOS 1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 ***
14. TOP D1* 111 1 101 111 0 101 0 1 0 0 0 1 • ENIGMA SCR 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 * *** ENIGMA STAG 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * SRB CLOS 1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0
15. • CEISER ENIGMA OS 01 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 1 1 0 1 0 0 0 1 0 UN 1 0 *2021* *3039*** *1001*202** *1117*7999** *01*4** *3039** *** * * *1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0
16. CEISER ENIGMA OS 01 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 1 1 0 1 0 0 0 1 0 UN 1 0 *2021* *3039*** *1001*202** *1117*7999** *01*4** *3039** 1 0 1 0 1 0 1 *** * *
17. ENIGMA RANGE 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 ENIGMA STAG 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * SRB CLOS 1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** *
18. • *** * ENIGMA RANGE 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 ENIGMA SCR 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 * *** •
19. ENIGMA RANGE 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 ENIGMA SCR 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 * * * *** ENIG
20. RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** * • ORLA ****"'° STAGE • RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • TV DR3 • 1 0 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 •
21. ENIGMA RANGE 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 ENIGMA STAG 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * SRB CLOS 1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * *
22. ORLA ****"'° STAG RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • MG2 • 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 • EN UN • *3039** *01/4* • STAG RINGE •